Midt i livet… med alt der medfølger…

Jeg er igang med at læse bogen “Jeg er f*cking hot!” af Reneè Toft Simonsen, og hvis du er som mig, omkring de 50, så vil jeg anbefale dig at læse den. Jeg er ikke sikker på den giver meget mening for kvinder i 20erne, for som jeg husker min ungdom, var overgangsalderen og refleksion omkring livet ikke noget jeg beskæftigede mig ret meget med.

Nu har jeg aldrig været alders forskrækket. Da jeg kom i 30erne og senere i 40erne var alt stort set som det helet tiden havde været, og jeg følte mig ikke anderledes. Alder er jo trods alt kun et tal, ikke? Men her, især det sidste års tid hvor jeg nærmer mig hastigt tallet 50, har tankerne kredset meget omkring at jeg nu snart er 50!

Det har været svært at sætte ord på alle de tanker, følelser og refleksioner der har været omkring mit liv, min fysik og alle de små ændringer der langsomt kommer snigende. I sin bog Formår Reneé Toft Simonsen at sætte de ord på som jeg har og det er mange ting der giver mening for mig.

Jeg kan mærke at jeg ikke er så “hård” mere, er blevet mere blød i min måde at være på og på hvordan jeg ser mig selv og hvordan jeg agerer med omverdenen. Jeg bruger da også yoga og mindfulness i min hverdag og det er min overbevisning at det har hjulpet mig til at få den mere blide, bløde og accepterende tilgang til livet og mig selv.

Jeg vil ikke sige jeg på noget tidspunkt har været i panik over at jeg er ved at være “midt i livet”, men jeg reflekterer meget over det der har været og om jeg nu har gjort det godt nok specielt overfor mine børn. Jeg synes der på en eller anden måde er komme mere ro over tilværelsen, jeg prøver at acceptere mig selv for den jeg er og lever hver dag med en taknemmelighed i hjertet over for livet og alt hvad det har givet mig, både på godt og ondt.

Skriv et svar